Netwerkbijeenkomst voor werkgevers succesvol

Gemeenten en bedrijfsleven werken samen aan werk voor iedereen!

 
ZAANSTAD/PURMEREND – De bijeenkomst ‘Partners in waardevol werk’ over werkgelegenheid en kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt was een succes. De aanwezige gemeenten en bedrijven stonden open voor het doorvoeren van structurele verbeteringen. De bijeenkomst was uniek: nooit eerder kwamen zo veel bedrijven en instellingen over dit thema bij elkaar.
 
Inspirerend programma
De netwerkbijeenkomst werd 30 maart gehouden op het hoofdkantoor van Ahold Europe in Zaandam. De meer dan 200 bezoekers, onder wie 120 ondernemers, kregen een inspirerend programma voorgeschoteld.
Cees van Vliet, algemeen directeur Albert Heijn, sprak over de positieve ervaringen met Wajongers die in al zijn winkels aan het werk zijn. Wethouders Barbara Visser (Zaanstad) en Berent Daan (Purmerend) gingen met werkgevers in gesprek over hun behoeften. Professor Marcel Creemers
sprak over de tijdgeest en de veranderende arbeidsmarkt. Hij benadrukte dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vooral niet zielig zijn. Ze zijn waardevol in een werkomgeving en hebben werkgevers veel te bieden. En daarmee zijn ze interessant voor werkgevers. Sentiment van de bijeenkomst: ‘Wacht niet op de overheid, kom zelf in actie’. De overheid moet duidelijk maken waar werkgevers terecht kunnen voor informatie, zo bleek later ook uit de verschillende interactieve workshops. Er zijn te veel instanties betrokken bij de toeleiding naar de arbeidsmarkt. Dat kan simpeler en doeltreffender.
 
Partners in waardevol werk
Belangrijk doel van de bijeenkomst was om onderlinge verwachtingen helder te krijgen. Verschillende bezoekers gaven na afloop van de bijeenkomst aan zich te willen aansluiten bij Partners in waardevol werk en mee te werken aan een volgende gezamenlijke bijeenkomst of discussies (tussen werkgevers onderling) over oplossingen. Verschillende bedrijven gaven al het goede voorbeeld. Zo tekenden de directies van De Graaf Afvalverwerking en HSO Schoonmaakservice samen met algemeen directeur Frank Verheul van BaanStede een verklaring voor intensieve samenwerking op het gebied van personeelsinvulling.
 
Een uitgebreid verslag van de netwerkbijeenkomst, beeldmateriaal en informatie over vervolgactiviteiten zijn te vinden opwww.partnersinwaardevolwerk.nl.