Duurzaamheid

Duurzaamheid

Over duurzaamheid kunnen we helder zijn: onze producten en diensten zijn in alle opzichten zo duurzaam mogelijk. Ons gehele dienstverleningsproces is gericht op ISO 14001.

De Haan Facilitaire Dienstengroep wil in haar regio, de beste specialistische aanbieder zijn van innovatieve schoonmaakoplossingen. Onze focus ligt op duurzaam, milieubewust, veilig, makkelijk en efficiënt schoonmaken.

Essentieel is een intensieve en langdurige samenwerking met onze opdrachtgevers zodat met een solide basis van waaruit wij snel en gericht kunnen werken.

Zo kunnen wij milieuvriendelijk werken door het gebruik van de microvezeltechniek, waarbij wij in ons proces kunnen volstaan met slechts schoon water of beperkt gebruik van reinigingsmiddelen. De producten die we dan vervolgens wel gebruiken zijn voor zien van het Europese milieukeurmerk.

Ook is dit door te voeren in de sanitaire ruimten door het gebruiken van katoenen handdoekrollen, biologisch afbreekbare supplies, 100% gerecycled toiletpapier, het gebruik van zeepschuim i.p.v. zeepcrème, wat water en zeep bespaart door het opschuimen van de zeep en het plaatsen van sensorkranen, alleen gebruik van water als het nodig is.

Omzetstijging en winst zijn niet de enige pijlers onder een gezonde bedrijfsvoering. Wij als De Haan Facilitaire Dienstengroep weet dat onze organisatie ook gebaat is bij een gezonde (sociale) omgeving. Maatschappelijk betrokken ondernemen, is het vrijwillig investeren van expertise, menskracht, faciliteiten en netwerken in de (lokale) samenleving.

De Haan Facilitaire Dienstengroep  heeft sinds begin 2009 een samenwerkingsverband gesloten met Baanstede uit Purmerend. Samen hebben we de doelstelling om medewerkers van Baanstede te laten “doorstromen” naar  het bedrijfsleven. Wij organiseren en begeleiden de schoonmaakactiviteiten voor en door Baanstede. De medewerkers worden volledig opgeleid en getraind en op deze wijze voorbereid op het werken in het bedrijfsleven.

 Wij zijn bijzonder begaan met het milieu. Als wij gezamenlijk zorgen voor een gezonde (leef)omgeving, zal het beter gaan met een ieders gezondheid en de natuur. Wij steunen daarom diverse projecten die zich ten doel stellen mens, maatschappij of milieu te ondersteunen:

Business Breakfastclub Waterland (www.businessbreakfastwaterland.nl)
Bij de business club kan worden ontbeten ten gunste van het “Ronald McDonald VU Huis” in Amsterdam.

Stichting Thuja (www.stichtingthuja.nl)
Deze stichting zet zich in voor het kweken van fruit- en palmbomen in Burundi, om op deze wijze honger en ontbossing tegen te gaan.

Zeehondencrèche Pieterburen (www.zeehondencreche.nl)
Iedere keer als wij een opdracht verwerven die qua omvang en duur adoptie rechtvaardigt, adopteren wij een zeehondje bij “Pieterburen”. Het zeehondje krijgt, naast een gegarandeerd goede verzorging, de naam van de nieuwe opdrachtgever.